Sådan sparer du på miljøet og dine penge

Der snakkes så meget om miljøet, og at det skal reddes? Så hvorfor ikke gøre nogle simple ting og spare miljøet og mange penge om året. 1000 til 4000 kr, kan du vel sagtens bruge på noget andet end el, vand og varme regningen?

1. Køb stik dåser med en sluk og tænd kontakt på. Især til din computer. Internet modemmet/routeren behøver ikke være tændt, det gør den evt. externe harddisk heller ikke, når du ikke bruger computeren.2. Sluk lyset efter dig, og slå dine apperater fra når du ikke bruger dem. Heriblandt fjernsynet, DVDen, spille konsollen mm. De bruger faktisk en del strøm i standby.

3. Har du opvaskemaskine? Test om det ikke er nok at vaske på det hurtige program, bruger mindre strøm og vand.

4. Har du bare tisset, så behøver du ikke trække op hvergang!? Det bliver til mange skyld om dagen.

5. Behøver der virkeligt at være så varmt i ens hjem? Lidt kulde skader ikke. Varm kun godt og grundtigt op i huset/lejligheden hvis i skal have gæster. De behøver selvfølgelig ikke fryse.

6. Selvom det er rart at tage lange bade, er 5 min faktisk rigeligt.

Nogen af rådene vil du måske se som fjollede og ikke nødvendige. Men der er på sigt mange penge at spare, og samtidigt skåner man miljøet. Så hvorfor ikke lade det komme an på en prøve. Der er selvfølgelig mange andre gode råd, som evt. vil komme senere.

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.