Bilkøb, hvordan sparer du?

Ny eller brugt bil? Financering eller kontant. Mange spørgsmål opstår.

Om det bedst kan betale sig at købe brugt bil eller ny, kommer an på hvor økonomisk bilen er, og den halvårlige grønne afgift. En økonomisk god bil vil altid være billigere.

Skal du financiere? Har du pengene eller kan låne privat så gør det. Selvom bilforhandlerne lokker med en fastforrentet rente på 3,95 % er det skam slet ikke gratis at låne. Låner du f.eks. 100.000 kr. med 20.000 i udbetaling over 8 år, kommer du snildt til at betale 20.000 til 30.000 mere for din bil. Dette skyldes at forhandlerne tjener mindre på bilerne (især mikroerne), og derfor hiver noget fortjeneste hjem på financeringen. Stiftelsesomkostningerne er dermed forholdsvis høje, så tjek om din bank ikke kan gøre det bedre.


Er du ung, eller bare skal have din første bil, så overvej også om du ikke får en billigere forsikring ved at købe ny bil!? For det meste vil dette nemlig være tilfældet.

Tags: , , , ,

Comments are closed.